Klusvideo gordijnen en gordijnrails ophangen

STAPPENPLAN

Stap 1: Lengte bepalen en aftekenen Meet eerst op hoe lang de gordijnrails moet worden. Teken af op het plafond waar de uiteinden van de rails komen. Teken nu af waar de bevestigingsbeugels moeten komen. Deze monteer je zo’n 7 centimeter de kamer in vanaf het raam. 10 centimeter van beide uiteinden komt een beugel en over de verdere lengte van de rails komt er om de 60 à 80 centimeter een beugel.

Stap 2: Gaten boren en beugels bevestigen Wanneer je dit hebt afgetekend kun je de gaten boren. Gebruik hiervoor een klopboormachine. Je kunt nu de beugels aan het plafond bevestigen. Laat je in de bouwmarkt  adviseren over het beste bevestigingsmateriaal voor jouw plafond. Wij gebruiken hier universele pluggen en schroeven om de beugels aan het plafond te bevestigen. Schroef de beugels nog niet volledig vast aan het plafond. De rails moet hier nog tussen geklemd worden.

Stap 3: Rails bevestigen Het bevestigen van de rails is bij grote lengtes het makkelijkst te doen met twee personen. Houd de rails op zijn plek in de beugels en schroef deze nu vast. Wanneer je een uitschuifbare rails hebt kun je deze gemakkelijk op de juiste maat schuiven. Bevestig de rails aan de eerste paar beugels en schuif deze daarna op maat. Wanneer je geen uitschuifbare rails hebt zaag je deze van tevoren op maat met een ijzerzaag. Je kunt nu de eindstops aandraaien en de gordijnen ophangen. Hang de uiterste haak van de gordijnen aan de eindstops en hang de overige haken aan de rest van de runners. Gordijnrails ophangen? Zo doe je dat!

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer