Klusvideo hanglamp ophangen doe je zo

Stappenplan:

Stap 1: Stroom uitzetten Zet als eerste de stroom uit van de groep waar je aan gaat werken.

Stap 2: Beugel bevestigen Trek de kabels met het kroonsteentje uit de centraaldoos en controleer hier met de spanningstester of er spanning op staat. Zo niet, dan kun je verder aan de slag. Wanneer je de lamp direct onder de centraaldoos wilt plaatsen maak je gebruik van de gaatjes in de centraaldoos om de beugel van de lamp te bevestigen.

Stap 3: Lamp aansluiten Begin met het loshalen van de draden uit de kroonsteen. Je kunt nu de draden uit de centraaldoos aan de lamp bevestigen. Sluit de zwarte draad aan op de ‘L’. De blauwe op de ‘N’ en de groen gele op de aarde. Nadat je de draden hebt vastgezet aan de lamp bevestig je de lamp aan de beugel met de bijgeleverde schroeven.

Lamp verplaatsen We laten je nu zien hoe je een lamp elders in de kamer op kunt hangen.

Stap 1: Positie bepalen Bepaal de plek waar de nieuwe lamp moet komen. Hier bevestig je de beugel van de lamp. Let goed op wat voor bevestigingsmateriaal je nodig hebt voor de klus. Wij hebben een betonnen plafond en maken dus gebruik van universele pluggen en schroeven.

Stap 2: Kabel voorbereiden Bepaal nu de lengte van het snoer en knip deze af. Houd hierbij wat speling voor het strippen van de draden. Strip vervolgens zo’n 5 centimeter van de buitenste mantel met het kabelmes. Knip de bruine en blauwe draad ieder nog 1 centimeter korter en strip vervolgens van elke draad 1 centimeter van de mantel af. Het is belangrijk om de gestripte draden te voorzien van adereindhulsjes. Deze voorkomen beschadigingen aan de aders en het losraken van de draden. Zet de adereindhulsjes vast met de adereindhulstang. Doe dit voor beide uiteinden van het snoer.

Stap 3: Lamp aansluiten Sluit nu het snoer aan op de lamp. Sluit de bruine draad aan op de ‘L’. De blauwe op de ‘N’ en de groen gele op de aarde. Bevestig nu de lamp aan de beugel met de bijgeleverde schroeven. Sluit nu het snoer aan op de centraaldoos. Sluit het bruine draad van het snoer aan op het zwarte draad. De blauwe sluit je aan op de blauwe en de groen gele sluit je aan op de groen gele.

Stap 4: Afwerken Je kunt het geheel nu afwerken. Maak een uitsparing in het afdekkapje met de kniptang en bevestig deze aan de centraaldoos. Zaag de kabelgoot op maat met een ijzerzaag en maak bij eventuele hoeken zaagsnedes op 45 graden voor een mooie aansluiting. Plak de goot aan het plafond en stop het snoer er in. Een lamp ophangen en aansluiten? Zo doe je dat!

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer