Klusvideo wasmachine aansluiten

STAPPENPLAN

- Stap 1: Afvoerslang aansluiten Bepaal de positie van de slanghouder zodat deze netjes achter de wasmachine komt en dicht bij de afvoer zit. Teken met een potlood af waar deze moet komen. Zorg ervoor dat de afvoerslang recht naar beneden de afvoer in kan. In dit geval komt de slanghouder aan een stenen muur te hangen. Daarom gebruiken wij een klopboormachine en een universele plug en schroef om deze te bevestigen. Vraag advies in de bouwmarkt over welk bevestigingsmateriaal het beste geschikt is voor jouw situatie. Doe de afvoerslang in de afvoerpijp. Doe daarna de afvoerslang in de houder en hang deze aan de schroef. De andere kant van de afvoerslang zit in de meeste gevallen al aan de wasmachine vast. Is er bij jouw wasmachine geen vaste afvoerslang aanwezig? Raadpleeg dan de handleiding van jouw wasmachine voor het aansluiten van de afvoerslang.

- Stap 2: Aanvoerslang aansluiten Je kunt nu de aanvoerslang aansluiten. Deze is standaard uitgerust met een waterslot. Het waterslot beschermt tegen waterschade wanneer de machine lekt. Sluit eerst de haakse aansluiting aan op de wasmachine. Controleer of eventuele rubber ringen netjes en recht in de koppeling zitten en draai deze vervolgens vast. De kant van de slang met het waterslot sluit je aan op de waterkraan. Controleer ook hier eerst de eventuele rubber ringen. Open nu de waterkraan en controleer beide aansluitingen op lekkage.

- Stap 3: Aansluiten en stellen Steek de stekker in het stopcontact. Let er op dat het stopcontact geaard is. Een geaard stopcontact herken je aan de twee metalen clipjes. Zet de wasmachine op de gewenste plek en zorg voor een stabiele en vlakke ondergrond. Plaats een waterpas boven op de wasmachine. Stel indien nodig de wasmachine met de vier stelpootjes zodat deze goed recht staat.

TIP:

Plaats trillingsdempers onder de pootjes van de wasmachine om trillingen en lawaai via de vloer tegen te gaan. Een wasmachine aansluiten? Zo doe je dat!

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer