Klusvideo verven

STAPPENPLAN

Gereedschappen en materialen Deze gereedschappen heb je nodig voor het verven van een muur: twee kleine verfrollers, twee grote verfrollers, kleine verfroller beugel, grote verfroller beugel, twee grote verfemmers, twee kleine verfbakjes, twee verfroosters, verfroerhoutje of verfmixer, spanningstester, schroevendraaier, stoffer, afbreekmes, huishoudtrap, emmer met spons, groot plamuurmes, klein plamuurmes en een telescoopsteel. En deze materialen: Renaulac voorstrijk 20 minutes, Renaulac latex Méga, Alabastine muurvuller, afplaktape, vuilniszak, afdekfolie, Frogtape, stucloper en ontvetter.

Voorbereiding Zorg voor goede kleding, handschoenen, veiligheidsbril, en werkschoenen. Haal alles wat tegen de muur staat weg. Denk hierbij aan gordijnen, kasten, wandlampen en losse plinten. Controleer vervolgens de muur op gaten. Deze vul je later op voordat je gaat verven. Schakel als laatste de stroom uit in de meterkast, verwijder de stopcontacten van de muur. Controleer of er geen spanning meer is met een spanningstester.

Stap 1: Afdekken en afplakken Dek eerst de meubels af met afdekfolie en plak het goed vast. Plak daarna het binnenwerk van de elektra af met afplaktape zodat er geen verf in kan komen. Dek de vloer af met stucloper. Je kan het met een stanleymes op maat snijden. Plak als laatste de deurkozijnen, tegelranden, het plafond en de plinten af met afplaktape. Zorg dat je het niet te strak plakt en blijf tenminste 1 mm weg van de muur.

Stap 2: Muur Ontvetten Vul een emmer met lauw water en doe ontvetter erin. Controleer de verpakking van de ontvetter voor de hoeveelheid. Ga met een spons over de hele muur heen en let erop dat je de randen, het plafond, de plinten en deurkozijnen meeneemt.

Stap 3: Voorstrijk aanbrengen Roer de voorstrijk drie minuten door met een roerhoutje. Verdun de voorstrijk met water als dat nodig is. Giet een verfbakje niet meer dan halfvol met voorstrijk. Met een kleine harige roller begin je langs het plafond, de plinten, en de vloer. Rol de roller vanaf het rooster voorzichtig in de voorstrijk. Doe dit alleen heen en niet terug. Werk van boven naar beneden en strijk niet breder dan een meter voor. Strijk met lichte druk en ga één keer heen en weer. Als de ondergrond donkerder wordt is het voldoende anders kunnen er problemen ontstaan met de hechting van de verf. Vervolgens kun je de rest van de muur voorstrijken. Gebruik hiervoor een emmer, grote roller en eventueel een rolstok. Druk niet te hard en laat de roller het werk niet. Stop nooit midden in een wand en veroorzaak geen oneffenheden, dat is allemaal terug te zien in het eindresultaat.

Stap 4: Gaten in je muur vullen Pak een plamuurmes en Alabastine muurvuller. Doe de muurvuller op het plamuurmes. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van het gat. Vul het de gaten zorgvuldig op. Als je nog andere oneffenheden tegenkomt, kun je deze opschuren met Scotch-Brite of schoonvegen met een stoffertje.

Stap 5: Muur verven Volg hetzelfde principe als bij het voorstrijken. Roer de verf eerst drie minuten door met een roerhoutje. Vul vervolgens een klein verfbakje niet meer dan halfvol met verf. Rol een kleine verfroller vanaf het rooster alleen heen en niet terug. Werk van boven naar beneden en verf langs de randen niet breder dan een meter. Pak vervolgens een grote emmer, grote roller en eventueel een rolstok. Zet bij het aanbrengen van de verf niet teveel kracht. Stop ook niet halverwege de muur want dat is te zien in het eindresultaat.

Opruimen en schoonmaken Giet de verf die je over hebt terug in de emmer. Stop de natte rollers in een plastic zak en bind deze luchtdicht dicht met tape. Zo worden ze niet hard omdat er geen lucht bij kan komen. Je kunt het maximaal een week op deze manier bewaren. Als je dezelfde, of de volgende dag verder gaat, plaats dan ook het verfbakje in een plastic zak. Doe een klein scheutje water op de verf tegen het uitdrogen voordat je de zak luchtdicht afsluit. Haal het afplaktape wag nadat de verf minimaal 30 minuten heeft kunnen drogen. Trek het afplaktape nooit naar de muur toe van de wand los, zo voorkom je dat je de muur per ongeluk aanraakt. Als de muur helemaal droog is kun je de schakelaars terugplaatsen.

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer