PVC-laminaatvloer leggen

Hieronder vind je een algemeen stappenplan voor het leggen van een PVC-laminaatvloer:

  1. Bereid de ondervloer voor: De ondervloer moet schoon, droog en vlak zijn. Verwijder eventuele oude vloerbedekking en vloerlijmresten en zorg ervoor dat de ondervloer vrij is van stof en vuil. Indien nodig, gebruik een egaliseermiddel om de vloer vlak te maken.

  2. Laat het laminaat acclimatiseren: Laat de PVC-laminaatvloer minimaal 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd gaat worden. Dit zorgt ervoor dat het laminaat zich aanpast aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte.

  3. Begin met de eerste rij: Begin in de hoek van de kamer en leg de eerste rij PVC-laminaatplanken met de groef naar de muur. Gebruik afstandhouders om een gelijke afstand van ongeveer 1 cm tussen de planken en de muur te creƫren.

  4. Leg de rest van de vloer: Begin met de tweede rij, gebruik hierbij de afgezaagde plank van de eerste rij. Klik de planken van de tweede rij in de groeven van de planken van de eerste rij en zo verder. Zorg ervoor dat de planken stevig in elkaar klikken.

  5. Snijd de planken op maat: Meet de afstand van de laatste plank in de rij tot de muur en teken dit af op een nieuwe plank. Zaag de plank op maat en klik deze in de groef van de laatste plank van de rij.

  6. Werk af: Verwijder de afstandhouders en plaats de plinten terug. Vul eventuele naden en kieren op met kit.

Houd er rekening mee dat deze stappen algemeen zijn en dat de specifieke instructies kunnen verschillen afhankelijk van de fabrikant van de PVC-laminaatvloer. Lees daarom altijd de instructies van de fabrikant zorgvuldig voordat je begint met het leggen van de vloer.

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer