Douchesysteem monteren

1

Verwijder de oude douchekraan

Sluit de hoofdkraan af en verwijder de oude kraan met rozetten en S-koppelingen. Spoel de leidingen van de nieuwe kraan voor en na installatie door totdat het water geheel helder en schoon is.

 

 

2

Plaats S-koppelingen

Wind eerst afdichtmiddel (bijv. Teflon tape) met de klok mee om de nieuwe meegeleverde S-koppelingen en schroef deze in de aansluitleidingen (koud water rechts, warm water links). Schuif de rozetten op de S-koppelingen.

 

 

3

Draai thermostaatkraan vast

Controleer of de vuilzeefjes in de moeren van de thermostaatkraan goed liggen. Draai de aansluitmoeren van de kraan op de S-koppelingen en schroef ze vast met een bahco- of steeksleutel 30 mm. Open de hoofdkraan en controleer de aansluitingen op lekkages.

 

 

4

Bevestig glijstang en douche-arm

Steek de glijstang in de behuizing tot deze niet verder kan en teken de boorgaten voor de bovenste wandhouder af. Boor de gaten en zet de glijstang vast met de wandhouder. Schuif de douche-arm van boven op de glijstang.

 

 

5

Bevestig hoofd- en handdouche

Schroef de hoofddouche op de douche-arm. Draai de conische moer van de doucheslang op de handdouche en draai tenslotte de andere moer van de doucheslang op de thermostaatkraan.

 

 

6

Neem het douche-systeem in gebruik

Eerst dient de temperatuur geeikt te worden op 38˚C. Vervolgens kan de hoeveelheid water en het wisselen tussen hoofd- en handdouche worden geregeld. Indien gewenst kunt u de temperatuur instellen.

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer