Badkamer: sanitair plaatsen

1

Bedieningspaneel plaatsen

Na het betegelen de schuimplastic sjabloon wegnemen en de onderplaat van het bedieningspaneel ervoor in de plaats zetten. De bedieningsstiften steken 27 mm uit. 
 
 
 
 
2

Aansluitingspunten opmeten

De diepte van de aansluitingspunten voor water aan- en afvoer opmeten. Op deze maten moeten de aan- en afvoerpijpen worden afgezaagd.
 
 
 
 
3

Closet monteren

Om de betegeling te beschermen, komt er een beschermingsmat tussen closet en achterwand. Het closet op de draaideuren monteren, die op juiste lengte zijn ingekort
 
 
 
 
4

Afdichten

Het teveel aan beschermingsmat met een scherp hobbymes rond het toilet wegsnijden. De aansluitnaden afdichten met witte sanitairkit.
 
 
 
 
5

Bedieningsplaat vastklikken

Is het spoelreservoir op de waterleiding aangesloten en werkt de spoeling naar wens, dan het bedieningspaneel vanaf de onderkant op de onderplaat vastklikken. 
 
 
 
 
6

Waskommen markeren

Zet de beide waskommen voorzichtig, zodat de tegels niet beschadigen, op hun plaatsen op de onderbouw. Markeer de komomtrekken met breed crêpetape.
 
 
 
 
7

Kranen monteren

Monteer de éénhendelmengkranen, de overlopen en de afvoerpluggen in beide waskommen. Bescherm hierbij de tegels met stukken hardboard.
 
 
 
 
8

Kitten

Breng ongeveer 1 cm binnen de met crêpetape afgeplakte komomtrekken een radje siliconenkit aan. Druk hierin de waskommen op hun plaatsen vast.
 
 
 
 
9

Afvoer vastzetten

Met de afvoerpluggen een dubbele afvoer onder de wastafelonderbouw vastzetten. Deze via een sifon op de afvoerleiding aansluiten.
 
 
 
 
10

Afvoer aansluiten

Nadat de badkuip met de daaraan gemonteerde overloop/afvoercombinatie is geplaatst, door het inspectieluikje deze combinatie op de afvoer aansluiten.
 
 
 
 
11

S-koppelingen plaatsen

Met behulp van waterpas en duimstok de S-koppelingen horizontaal richten en op juiste afstand van elkaar plaatsen. In onze situatie: hart op hart op 15cm afstand.
 
 
 
 
12

Inschroeven

Gebruik teflontape bij het inschroeven van de S-koppelingen en de montage van de kraan. Draai om te beginnen de kraan met de hand op zijn plaats vast.
 
 
 
 
13

Ondersteuning plaatsen

Plaats onder de douchebak een ondersteuning van metaal of van cellenbetonblokken die op juiste hoogte zijn afgezaagd en zijn voorzien van een laag siliconenkit.
 
 
 
 
14

Douchebak afkitten

Om het indraaien van de afsluitplug te vergemakkelijken de douchebaksifon met een blokje hout ondersteunen. De douchebak rondom met sanitairkit afkitten.
 
 
 
 
15

Douchecabine bevestigen

Met behulp van een waterpas de wandprofielen voor de douchecabine loodrecht aan de wanden bevestigen. Tussen profielen en wanden sanitairkit aanbrengen.
 
 
 
 
16

Douchecabinedelen vastschroeven

Schroef de twee douchecabinedelen aan een. Schuif de zijranden in de wandprofielen en schroef ze erin vast. De naden aan de cabinebuitenzijde afkitten.
 
 
 
 
17

Radiator

In de onderzijde van de radiator het puntstuk en de thermostaatkraan schroeven. Aan de tegen de wand geplaatste radiator de plaatsen van de steunen aftekenen. 
 
 
 
 
18

Bedieningsknop vastklikken

Teflontape gebruiken bij de schroefverbindingen naar de aan- en afvoerleidingen van de verwarming. De bedieningsknop over de kop van de radiatorkraan klikken.
 
 
 
 
 
{flike} {plusone} {ttweet}

Plaats reactie

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer