Badkamer: onderbouwen, wanden en verhoogde vloer

1

Berekenen

De bovenkant van de badonderbouw wordt betegeld. Hij is zo berekend, dat na plaatsing van de badkuip de tegels 10 cm onder de kuiprand uitsteken.
 
 
 
 
2

Verankeren

Met schroeven en pluggen de achterwand van de toiletruimte aan de muur verankeren. Zet de wand ook aan de badonderbouw vast met houtschroeven.
 
 
 
 
3

Reservoir plaatsen

Het inbouwspoelreservoir komt in de toiletachterwand. In de bij het reservoir meegeleverd instructie ziet u hoe u deze op de gewenste hoogte en diepte afstelt. 
 
 
 
 
4

Aansluiten

Met een flexibele wateraansluiting het reservoir op de waterleiding aansluiten. De toiletafvoer wordt verbonden met het afvoeraansluitpunt links bij de muur.
 
 
 
 
5

Uitsparingen zagen

In de voorplaat voor de toiletachterwand met de decoupeerzaag uitsparingen maken voor het bedieningspaneel, de watertoevoer en de vuilwaterafvoer van de toiletpot.
 
 
 
 
6

Bedieningspaneel afdichten

Om te voorkomen dat er bij de verdere afwerking van de toiletachterwand vuil in het spoelreservoir komt, wordt het bedieningspaneel annex inspectieluikje afgedicht.
 
 
 
 
7

Afvoerleiding wastafel

Breng voordat de achterwand wordt dichtgeschroefd, een afvoerleiding voor de wastafel aan. Deze wordt ook op het afvoeraansluitpunt bij de muur aangesloten.
 
 
 
 
8

Ribben maken

De verhoogde vloer steunt op ribben, die u maakt van stroken multiplex. In deze stroken moeten uitsparingen voor de doorvoer van leidingen worden afgezaagd.
 
 
 
 
9

Ribben vastzetten

Met schroeven vanuit de voorkant van de verhoogde vloer de ribben vastzetten. Controleer of de isolatie van water- en verwarmingsleidingen op zijn plaats gebleven is.
 
 
 
 
10

Gat inbouwdouchebak

Voor de inbouwdouchebak moet een rond gat worden uitgezaagd. Maak voor het uitzetten van deze cirkel van een latje met twee spijkers een passer op maat
 
 
 
 
11

Uitzagen

Het gat moet zo worden uitgezaagd, dat later de zijkanten van de douchebak strak op het tegelwerk van de wanden aansluiten. Denk hierbij aan wandtegeldikte en lijmlaagdikte. 
 
 
 
 
12

Waskommen plaatsen

Zet de waskommen precies op hun plaatsen op de wastafelonderbouw. Dit vergemakkelijkt het aftekenen van de doorvoergaten voor de afvoeren.
 
 
 
 
13

Afvoergaten zagen

Maak met de gatenzaag doorgangen voor de waterleidingen. Zaag dan met de decoupeerzaag ruime afvoergaten, zodat er een sifon doorheen past.

Schildersbedrijf

Schildersbedrijf Amsterdam
Schildersbedrijf Delft
Schildersbedrijf Den Haag
Schildersbedrijf Haarlem
Schildersbedrijf Leiden
Schildersbedrijf Leidschendam
Schildersbedrijf Nootdorp
Schildersbedrijf Pijnacker
Schildersbedrijf Rijswijk
Schildersbedrijf Rotterdam
Schildersbedrijf Utrecht
Schildersbedrijf Voorburg
Schildersbedrijf Voorschoten
Schildersbedrijf Wassenaar
Schildersbedrijf Wateringen
Schildersbedrijf Zoetermeer